skype instalacijaU ovom tutorijalu pokazati ćemo na koji način instalirati aplikaciju za komunikaciju putem interneta. Skype omogućava audio, video ili komunikaciju korištenjem tipkovnice vašeg računala za malo ili gotovo ništa novca. Kako funkcionira? Skype iskorištava vašu internet vezu, računalo, te njegove periferne jedinice poput kamere, tastature, mikrofona i monitora. Koliko to košta? Gotovo ništa obzirom da plaćate isključivo promet preko mreže koji je u današnje vrijeme iznimno jeftin.

1. Korak
Kliknimo ovdje kako bismo skinuli posljednju verziju programa Skype.

Pohranimo program na naše računalo, a po završetku pohrane Skype-a pokrenimo instalaciju dvoklikom na pohranjenu datoteku na našem računalu.

2. Korak
Kliknimo na “I agree – install” i složimo se s uvjetima korišenja aplikacije Skype.

3. Korak
Pričekajmo dok instaler ne odradi svoj dio posla.
Pojaviti će se sljedeći ekran:
Skype instalacija 01

Ispunimo polja za podatke kao što su puno ime, skype ime, lozinka, ponovljena lozinka, te se složimo sa uvjetima korištenja Sykpe-a. Na kraju pritisnimo “Next”.

4. Korak
Prikazati će nam se sljedeći ekran:
Skype instalacija 02

Unesimo mail adresu, zemlju i grad. Nakon toga kliknimo na “Sign in”.

5. Korak
Pričekajmo koji trenutak.
Nakon toga pojaviti će se početni ekran. Kliknimo na kvačicu pokraj teksta “Show welcome screen at startup” kako se isti ne bi pojavljivao svakog puta i zatvorimo ga klikm na “X”.

U donjem desnom kutu možemo pronaći ikonu novoinstaliranog Skype-a. Kliknimo na nju dvostrukim lijevim klikom i otvorimo Skype.

Skype instalacija

6. Korak
Spremni ste za korištenje Skype-a

skype instalacija 04

Čestitamo!
Uspješno ste izvršili instalaciju “Skype”-a