imagesKako je iPhone u današnje vrijeme sve rasprostranjeniji i popularniji na našim područjima, odlučili smo se napraviti tutorijal kako prebaciti muziku s PC računala na njega.  iPhone je mobilni telefon koji ujedinjuje 3 značajke u jednu. Prvenstveno je mobilni telefon, nakon toga je džepno računalo i na kraju je iPod – to jest “mp3 player”.  Kako za prebacivanje muzike s PC računala na iPhone/iPod postoji program koji se zove iTunes, odlučili smo se napraviti tutorijal kako to izvesti.

Dakle za ovo ćemo koristiti Apple-ovu aplikaciju iTunes, koja se uglavnom koristi za navigaciju i sinkronizaciju s Apple-ovim uređajima.

Da bismo mogli krenuti s prebacivanjem mp3 sdržaja na vas iPhone, potrebno je skinuti iTunes aplikaciju sa sljedeće web stranice: http://www.apple.com/itunes/download/
kako-dodati-nove-pjesme-na-iphone-00

Kada smo ovo napravili, te instalirali dotičnu aplikaciju na naše računalo, prilikom njenog pokretanja pojavljuje se sljedeči prozor:

U ovom trenutku je potrebno spojiti iPhone uređaj s vašim računalom (putem USB kabela kojeg smo dobili uz uređaj), te će se za nekoliko trenutaka pojaviti
na lijevoj strani u iTunes prozora nova stavka (pod imenom vašeg uređaja – iPhonea).
kako-dodati-nove-pjesme-na-iphone-01

Lijevim klikom na stavku Music dolazimo do popisa trenutno doszupnih pjesama na vašem iPhoneu, odnosno ukoliko nisu otprije stavljene, ovaj popis će biti prazan.

kako-dodati-nove-pjesme-na-iphone-02

U trenutku kada želite učiniti nove pjesme dostupnima unutar vašeg mobilnog uređaja, potrebno je otvoriti lokaciju na vašem računalu na kojoj se nalaze vaše pjesme,
te jednostavnom “drag and drop” akcijom (lijevi neprekidni klik na željeni sadržaj, te povlačenjem kursora prema popisu pjesama unutar iTunes aplikacije) postaviti pjesme dostupnima na vašem iPhone-u.
kako-dodati-nove-pjesme-na-iphone-03

Nakon što se izvrši proces prebacivanja i sinkronizacije (mali žuti prozor povrh iTunes aplikacije), vaši glazbeni sadržaji biti će dostupni za audio reprodukciju na vašem mobilnom uređaju.

kako-dodati-nove-pjesme-na-iphone-04

Kao dodatnu korisnu karakteristiku možemo navesti i stvaranje “Playlista” unutar iTunes aplikacije, pomoću kojih daleko lakše moženo organizirati raspored audio materijala na vašem iPhone uređaju.
Ovu operaciju jednostavno obavljamo lijevim klikom na ime korisnika iPhone uređaja, te odabirom opcije “New playlist”.
Nakon ovoga nam se pojavljuje nova kartica u koju je potrebno upisati ime vaše playliste (npr. Domace, Strano, POP, RnB i sl.).
Kada smo ovo obavili, potrebno je kliknuti na tu karticu povono, te ubacivati nove audio sadržaje koje želimo povezivati s prije postavljenim nazivom (vrstom glazbe, albumom, godinom produkcije …).

kako-dodati-nove-pjesme-na-iphone-05

Ukratko, postavljeni sadržaji su spremni za korištenje na vašem iPhoneu, a ovakav način organizacije pjesama znatno olakšava kasnije preslušavanje ili snalaženje prilikom ponovnog manevriranja.

kako-dodati-nove-pjesme-na-iphone-06

Čestitamo uspješno ste postavili i organizirali vaš audio sadržaj unutar vašeg mobilnog uređaja.